Studert

Nettkurs i digital sikkerhet

Innføringskurset i cybersikkerhet vil gi deg praktisk erfaring og ferdigheter slik at du kan sikre deg mot cyberangrep, hacking og ID-tyveri.

Nettkurset passer for ansatte i små og mellomstore bedrifter, og for deg som er interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi, og krever ikke forkunnskaper.

Nettkurset er utviklet av Mily Security, norske sikkerhetskonsulenter som gir virksomheter bistand og rådgivning innen cybersikkerhet før, under og etter cyberangrep. Døgnkontinuerlig beredskap, pentesting og assistanse – 24-timer i døgnet.

Mann drikker kaffe på kafè og studerer kurs i datasikkerhet med nettbrett.

Dine fordeler

Læringsmål

Læringsmetode

Leksjoner og praktiske oppgaver som løses ved å utforske konseptene i leksjonene.

Summativ vurdering for å reflektere over egen læring. Og for å dokumentere gjennomførte læringsaktiviteter og oppnådde læringsmål.

Din kursplan

Utvide
Start her
Modul 1: Sikkerhetsstrategi
Modul 2: Sikker pålogging
Modul 3: Dine enheter
Modul 4: Sikker kommunikasjon
Modul 5: Sikker lagring og deling
Modul 6: ID-tyveri og nettsvindel
Underkategorier
0% fullført 0/1 steg
Underkategorier
0% fullført 0/1 steg
Modul 7: Oppsummering og vurdering

Sist oppdatert: 25.04.23 kl. 18:46

Slik gjør du

Steg 1

Fullfør kurset

Leksjoner og læringsaktiviteter

Steg 2

Bestå avsluttende test

Vi vurderer din besvarelse fortløpende

Steg 3

Kursbevis

Du får et kompetansebevis som du kan dele med ditt profesjonelle nettverk

Start kurset nå

Prøve

For deg som vil prøve kurset
Gratis
 • Tilgang til åpne leksjoner
 • Døgnåpen kursportal
 •  
 •  

Standard

Kurspakke
kr 8990
 • Tilgang til alle leksjoner
 • Verifiserbart kursbevis
 • Døgnåpen kursportal
 • Rask support
Populær

Bedrift

For bedriftens ansatte
kr 7990
 • Tilgang i 12 mnd
 • Verifiserbart kursbevis
 • Døgnåpen kursportal
 • Resultatrapport og support

* 6 mnd ekstra inkludert i tilbudet.

Nettkurs i cybersikkerhet

Kurset passer for deg som ønsker å lære mer om digital sikkerhet for å få oversikt over et komplekst og sammensatt trusselbilde. Dette for å bli mer bevisst på eget sikkerhetsbehov, og for å lære å iverksette effektive sikkerhetstiltak for å sikre egen identitet og enheter mot viktige sikkerhetstrusler.

Kurset er praktisk rettet og er spesielt relevant for ansatte i offentlig og privat sektor som raskt må tilpasse seg trusselbildet for å styrke og forbedre sikkerhetskulturen i egen organisasjon.

Du lærer hvordan du sikrer deg mot ID-tyveri og løsepengevirus

Norge er ledende på digitalisering og er inne i en digital transformasjon hvor du som innbygger må bruke digitale verktøy og tjenester for å utføre ulike aktiviteter hjemme og på jobb. God digital sikkerhet krever et sett med gjennomtenkte prosesser og praksiser.

Digitalisering åpner for innovasjon og økt produktivitet, endrer måten du kommuniserer på, og smarte dingser blir mer og mer vanlig i de norske hjem. Offentlige tjenester forutsetter at du henter posten, pasientjournalen og signerer skattemeldingen din digitalt, og at du fremviser førerkortet og koronasertifikatet ditt på mobilen.

Ofte hører du om falske SMS i omløp, personopplysninger på avveie, løsepengevirus, og nettbanker som er ute av drift. Digitalisering gir trusselaktørene større handlingsrom, spesielt nå som utstrakt bruk av hjemmekontor innføres mer permanent.

Trusselaktørene blir stadig mer kreative og har innsett at du som bruker av systemer og tjenester er det svakeste leddet. Mange vet ikke hvor de skal begynne, hvordan de skal ta tak i problemet når hendelser finner sted.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Sertifiseringen din har en unik QR-kode som du, arbeidsgiver, eller andre kan bruke for å verifisere dine resultater.

Du kan ta testen på nytt etter 7 virkedager – kostnadsfritt.

Ved behov for ytterligere eksamensforsøk bør du ta kontakt med oss slik at vi sammen kan kartlegge dine styrker og svakheter innenfor fagstoffet, og komme frem til ønsket resultat slik at du består kurset.

Informasjonsteknologi er i konstant endring som betyr at trender og trusler endrer seg over tid. Derfor kan det du lærer i dag være annerledes enn det du lærer fremover.

Digital sikkerhet krever at du er i forkant, og at du er kjent med teknologien og sikkerhetstiltakene som kreves for å sikre dine digitale verdier i et sammensatt trusselbilde.