Start her
Modul 1: Sikkerhetsstrategi
Modul 2: Sikker pålogging
Modul 3: Dine enheter
Modul 4: Sikker kommunikasjon
Modul 5: Sikker lagring og deling
Modul 6: ID-tyveri og nettsvindel
Modul 7: Oppsummering og vurdering

Informasjon om kurset

Velkommen til innføring i digital sikkerhet!

Kurset består av moduler med leksjoner som lærer deg viktige temaer innen digital sikkerhet. Du begynner med det grunnleggende om digital sikkerhet, og kartlegger dine sikkerhetsbehov og identifiserer dine sikkerhetsmål. Du bruker dette for å utforme din sikkerhetsstrategi både hjemme og på jobb.

Når du har utarbeidet din sikkerhetsstrategi lærer du om viktige sikkerhetstrusler og siste utvikling i trusselbildet. Dette vil gi deg en bedre forståelse for valg av riktige sikkerhetstiltak når du i kurset lærer å bruke verktøy og metoder for å tilpasse din sikkerhetsstrategi.

Prosess som viser hvordan du utvikler din sikkerhetskompetanse

Hver modul har en eller flere praktiske læringsaktiviteter som du må gjennomføre for å vise dine kunnskaper, ferdigheter og forståelse som læringsmålene peker mot.

Avslutningsvis når du har fullført alle modulene i kurset må du reflektere over egen læring samt gjennomføre en avsluttende test. Når disse er godkjent vil du få en sertifisering som viser at du har bestått kurset, og som du kan dele med arbeidsgiver.

Kurset er tilgjengelig for deg 24 timer i døgnet, og krever ikke at du har forkunnskaper utover grunnleggende datakunnskaper. Du kan gjennomføre leksjonene i ditt eget tempo og når det passer deg.

Dette lærer du
  • konsekvensene av økt digitalisering og sikkerhetskultur
  • kjenne til viktige sikkerhetstrusler og forventet utvikling
  • kartlegge eget behov for digital sikkerhet
  • bruke effektive metoder og verktøy for å sikre enheter og identitet
  • bruke egen kreativitet til å foreslå egne sikkerhetstiltak
  • hendelseshåndtering

I leksjonene brukes PC med Microsoft Windows for å vise anbefalte fremgangsmåter ettersom operativsystemet er mest brukt i offentlig og privat sektor. For best opplevelse anbefales det at du bruker en enhet med Windows når du gjennomfører de praktiske oppgavene i kurset. Mac og Linux kan i de fleste tilfeller også brukes.

Ønsker du mer informasjon kan du skrive til oss eller melde deg på vårt månedlige nyhetsbrev.

Jeg håper du finner kurset lærerikt, utfordrende og interessant.

Kjøp kurset her